DUYURU - 07 Mayıs 2020

DUYURU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza intikal eden yazıda; Mali Suçlar Araştırma Başkanlığı’nın 16.04.2020 tarihli yazısında, Türkiye olarak 1991 yılından beri üyesi bulunduğumuz Mali Eylem Görev Gücü( Financial Action Task Force-FATF) tarafından ülkemizin Karaparanın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ( KA/TF) ile mücadele sisteminin değerlendirildiği ve bu değerlendirme kapsamında ülkemizin ilk FATF değerlendirmesinin raporlanmasının Şubat 2021 tarihinde yapılacağı bildirilmiştir.

FATF değerlendirmesi neticesinde tespit edilen eksikliklerin giderilmesini teminen gerekli tedbirlerin alınması ve KA/TF ile mücadelenin daha etkin yürütülmesi ve uluslararası yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin / şirketlerin Ek’te sunulan soru setini 5549 sayılı Kanunun “ Bilgi ve Belge Verme” başlıklı 7. Maddesi uyarınca doldurarak 10 Mayıs 2020 tarihine kadar sila.kockaya@tobb.org.tr ve serdar.moldibi@tobb.org.tr adreslerine ulaştırılması gerekmektedir.

İlgili sektör üyelerimize duyurulur.

EK:Karaparanın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı Anketi