İLAÇ VE İYİLEŞTİRİCİ MALZEME ALIMI (MEKSİKA 2021-2024 DÖNEMİ) - 20 Ekim 2020

İLAÇ VE İYİLEŞTİRİCİ MALZEME ALIMI (MEKSİKA 2021-2024 DÖNEMİ)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın yazısına istinaden, Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel LÓPEZ OBRADOR 5 Ağustos 2020 tarihinde, kongre tarafından onaylanan İhale Yasası Reformu uyarınca; Meksika Federal Hükümetinin (iç piyasadaki üreticilerin istenilen kaliteyi veya fiyatı sağlayamadığı durumda), Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS), Dünya Sağlık Örgütü ve Pan-Amerikan Sağlık Örgütü ile imzalanan Anlaşma kapsamında uluslararası kuruluşlar aracılığıyla yurt dışından ilaç, aşı, medikal ekipman ve diğer sağlık malzemelerinin satın alınacağını açıkladığı bildirilmektedir.

Meksika Hükümeti ile UNOPS arasında 31 Temmuz 2020 tarihinde Refah İçin Sağlık Enstitüsü (INSABI) aracılığıyla imzalanan ve 11 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe giren Anlaşma çerçevesinde, 2021-2024 dönemi için 100 milyar Meksika Pesosu (4 milyar ABD Doları) değerinde ilaç ve iyileştirici malzemenin konsolide olarak satın alınmasına yönelik uluslararası kamu ihaleleri ve Meksika'da sağlık kaydı prosedürleri hakkında 5 Ekim 2020 tarihinde UNOPS, INSABI ve Sağlık Risklerine Karşı Koruma Federal Komisyonu (COFEPRIS) yetkilileri tarafından kamuoyuna açık bir bilgilendirme oturumu gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Uluslararası ihale süreçleri UNOPS tarafından yürütülecek olan bahse konu alımlar ile ilgilenen firmalarımızın anılan hususta detaylı bilgi için UNOPS Meksika internet sayfasını (https://www.proyectosaludmexico.org/) takip etmeleri önerilmektedir.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.