TÜRKİYE-KOSOVA SERBEST TİCARET ANLAŞMASI FIRSATLARI - 14 Şubat 2020

TÜRKİYE-KOSOVA SERBEST TİCARET ANLAŞMASI FIRSATLARI

Türkiye ve Kosova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasının 14 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Türkiye ve Kosova arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasının 14 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe girdiği ve Kosova Ticaret Odası ile TOBB arasında gerçekleştirilen temaslar neticesinde ilki Türkiye’de, ikincisi Kosova’da olmak üzere bahse konu Anlaşmanın getirdiği fırsatlar hakkında toplantı düzenlenmesinin kararlaştırıldığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 19 Şubat 2020 tarihinde, TOBB ev sahipliğinde Ankara’da bir toplantı gerçekleştirilmesi ve toplantıda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kosova Ticaret Odası Başkanı Berat Rukiqi’nin açılış konuşmalarının akabinde, Ticaret Bakanlığı tarafından Anlaşma hakkında detaylı bir sunum yapılması, ayrıca toplantı kapsamında Türk ve Kosova özel sektör temsilcilerinin ikili görüşmeler gerçekleştirmesi planlanmaktadır.

Söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin kosova.tobb.org.tr adresinden kayıt yaptırması hususunu bilgilerinize sunarız.