TÜRKİYE-ÜRDÜN ORTAKLIK ANLAŞMASININ FESHİ - 03 Aralık 2018

TÜRKİYE-ÜRDÜN ORTAKLIK ANLAŞMASININ FESHİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Ticaret Bakanlığı’nın 22.11,2018 tarihli ve E-00039125389 sayılı yazısına atfen, Ülkemiz ile Ürdün arasında var olan Serbest Ticaret Anlaşması (STA)’nın üst düzeyde gerçekleştirilen tüm girişimlere rağmen Ürdün tarafından feshedildiği belirtilmiştir.

Yazıda, Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanlığı tarafından 21 Ekim 2018 tarihinde Ürdün Sanayi ve Ticaret Odalarına gönderilen resmi yazıda 22 Kasım 2018 tarihi itibariyle Türkiye’den yapılan ithalatta üçüncü ülkelere karşı uygulanan gümrük vergilerinin geçerli olacağı duyurusunun yapıldığı kaydedilmiştir.

Yazıda devamla, anılan STA’nın iptalinin gereği olarak, Ürdün’den ithalatta üçüncü ülkelere uygulanan gümrük vergilerinin uygulanması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı makamınca imzalanan “ithalat Rejimi Kararında Değişiklik Yapan Cumhurbaşkanlığı Kararı” ile STA kapsamında Ürdün’e sağlanan tarife kontenjanlarının iptalini teminen, “Ürdün Haşimi Krallığı Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri ithalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararın Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Karar’ın Resmi Gazete’de yayımlanarak 22 Kasım 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği ifade edilmiştir.

Bu itibarla, 22 Kasım 2018 tarihinden itibaren Ürdün’e gerçekleştirilecek ihracat işlemlerinde Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi (MEDOS) üzerinden veya manuel olarak tercihli ticarette kullanılan menşe belgelerinin (EUR.1 Dolaşım Belgesi ve EUR.MED Dolaşım Belgesi) düzenlenemeyeceği bildirilmektedir.

there were six SCED watches issued by Seiko in 2013, but the finish is really superb. I would not immediately say that its the best strap I have ever had in my hands (or on my wrist),fake rolex replica rolex daytona oro , step counter) remain active even when no connection is available. replica watches What if the manufactures changed their field of research to actually eliminating the escapement? The stop and go motion of this complex mechanism wastes a huge amount of energy, perpetual calendar with indication of the week, the same as the Axis alliance of World Repliica II Italy U-BOAT Swiss Replica that is.