BAŞKAN PARMAKSIZ 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI YAYINLADI

BAŞKAN PARMAKSIZ 18 MART çANAKKALE ZAFERİ MESAJI YAYINLADI

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, 18 Mart çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Parmaksız, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yokluklar içinde bir milletin, vatan sevgisi ve birlik bilinciyle dönemin en güçlü devletlerine karşı tarihe altın harflerle yazdığı çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümünü kutlarken, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. çanakkale Zaferi; yokluk, yoksulluk ve umutsuzluğun en acı günlerinde dahi Türk Milletinin bağımsızlık nidalarıyla dünyaya başkaldırdığı, esaret altında yaşayan tüm milletlere umut meşalesini yaktığı, vatan sevgisini tarihe altın harflerle işlediği bir destandır. Bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulusunun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur. Vatan topraklarını korumak için en güç şartlar altında dahi canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin sürekliliği konusundaki kararlılığımızın en büyük kanıtıdır. Ve bu uğurda can veren Şehitlerimiz birer onur abidemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, dün olduğu gibi bugün de vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve gelecek nesilleri vatan sevgisiyle yetiştirmek uğruna yaşamlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun "