CERN-TÜRKİYE SANAYİ İŞBİRLİĞİ KONFERANSI

2016-03-31 00:02:00

CERN-TüRKİYE SANAYİ İŞBİRLİĞİ KONFERANSI

 

2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma örgütüne (CERN) Ortak üyeliğinin başlaması ile Türkiye de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERNde yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine, CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak, ihaleler konusunda Türk sanayicisini  bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak üzere TOBB bünyesinde TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. CERNdeki çalışmalar, alımlar, ihaleler ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkındaki bilgiler www.tobb.org.tr/cern sayfasında yer almaktadır.

Bu kapsamda TAEK ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi tarafından yürütülen temas ve görüşmeler sonucunda CERNdeki en büyük dört deneyden biri olan CMS detektörü ile Dünyanın en büyük ve yüksek enerjili parçacık hızlandırıcısı LHCde yapılacak olan ve toplam bütçeleri 879 milyon Doları aşan ekipman iyileştirme ve değiştirme çalışmalarını anlatmak üzere üst düzey CERN yöneticileri Ankaraya bir ziyarette bulunacaklardır.

Bu amaçla14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 9:00-18:00 saatleri arasında TOBBda “CERN-Türkiye üniversite ve Sanayi İşbirliği Konferansı” düzenlenecektir. Konferansın Duyurusu yazımız ekinde olup konferansa katılım için kayıtlar www.tobb.org.tr/cernkayit sayfasında başlamıştır.

 

ülkemizde kurulu Türk Sanayi Firmalarımızla birlikte ilgili diğer özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarının da davet edileceği bu konferansa, TOBB Türk girişimcisinin çalışmalarına öncülük ve liderlik etmektedir.