NTSO´DAN DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

2014-09-05 15:18:00

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ihracata yönelik destek programlarının anlatıldığı “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasınca, Ekonomi Bakanlığı ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin katkılarıyla ihracat yönelik destek programlarının anlatıldığı Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

Seminerin açılış konuşmasında, ülke hedeflerinin farkında ve bilincinde olan NTSOnun bu hedeflere ulaşma amacıyla üyelerine yönelik eğitimler gerçekleştirmeyi öncelikli hedef olarak stratejik planlarına yansıttığını anlatan Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Cengiz YILDIZ; “Vizyon 2023 olarak adlandırılan hedefler içerisinde en çok deklare edilen 500 milyar dolarlık ihracat rakamı ve ilk 10 ekonomi arasında yer almaktır. Bu hedefe ulaşma için yapmamız gereken 9 sene içinde mevcut ihracat rakamını 3 kat artırmaktır. Bu hedef doğrultusunda ilimize düşen pay Nevşehirin mevcut ihracat rakamı olan yaklaşık 50 milyon doların 2023 yılına kadar 150 milyon dolara yükseltilmesi gerektiğinin bilincinde bir Oda olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Son dönemlerde yapılan yurtdışı fuar ziyaretleri, iş görüşmeleri ile üyelerimize farklı bir vizyon kazandırmaya ve ihracata yönlendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bu amaçla ekonominin temel lokomotifi olan ve işletmelerin %98ini oluşturan kobilerimizin daha nitelikli hale gelebilmesi için Odamızca her ay girişimcilik eğitimleri verilmektedir. Bölgemiz ekonomisinin ana oyuncusu olan turizmin yanı sıra tarım ve sanayi de de aynı başarıyı yakalayıp, ihracat potansiyeli olan ürünlerimizin yurtdışına açılabilmesi için hem ihracatcılarımızın kapasitesini ve niteliğini artırmalı hem de piyasaya yeni ihracatçılar kazandırmalıyız. Bunu sağlamak için de hiç kuşku yokki dünyanın ihracatçı ülkelerinin izlediği yol olan devlet destekleri mekanizmasını en etkin şekilde kullanmamız gerekmektedir.”dedi.

NTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde; Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Gözde Eroğlu ihracatta sağlanan devlet yardımları hakkında katılımcıları bilgilendirirken, Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Talat KAYA da, pazara giriş engelleri ve çözüm yolları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Ayrıca, Türk EXİMBANK uzmanları da Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.