PARMAKSIZ: "ÖZVARLIĞINIZA GÜVENİN"

2014-03-26 10:31:26

NTSO   AYLIK MECLİS TOPLANTISINDA KONUŞAN YöNETİM KURULU BAŞKANI M. ARİF PARMAKSIZ: “öZVARLIĞINIZA GüVENİN”

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası 2014 yılı 3. Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Meclis üyeleri, Yönetim Kurulu üyeleri ve Meslek Komitesi üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce Türkiyenin zor, zor olduğu kadar önemli bir dönemeçten geçtiğini belirterek, yerel seçimlerden sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere dikkati çekerek, “ İş dünyası  seçimler sebebiyle  durağan bir süreç yaşıyor. Bu süreç  iç piyasaları da önemli ölçüde etkiliyor.”  Şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksızda, seçim dönemlerinde siyasilerin ekonomiyi ve iş dünyasını ikinci plana attığını belirterek, “Seçim dönemleri ekonominin daraldığı dönemlerdir, ancak ticaret uzun soluklu bir iştir, bu dönemde dik duranlar ve tedbirli davrananlar bundan sonraki dönemlere daha sağlam giriyor. Siyasetçi oyunu kaybediyor, ama iş adamı servetini yatırımını kaybediyor. Bu sebeple bu dönemlerde özvarlığınıza güvenin ve ayağınızı yorganınıza göre uzatın.” Dedi.

Yerel seçimlerin ardından Türkiyeyi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin beklediğini ifade eden NTSO Yönetim Kurulu başkanı Parmaksız, “İnşaallah 2015 de gerçekleştirilecek genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birleştirilerek 2014  seçim yılı olur, Türkiyede  bir yılını daha seçimle  kaybetmez. Aksi halde 2015 yılı da kayıp yıl olur. Bu konu yerel seçimler sonrası iş dünyası tarafından dillendirilmeye başlanacak” şeklinde konuştu.

Meclis Toplantısında Nevşehir Belediye Başkan Adayı olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili  Mehmet Varolda söz alarak, Meclisdeki çalışma arkadaşlarına bir konuşma yaptı.

Meclis toplantısı Mart ayı gelir gider raporlarının onaylanmasının ardından son buldu.