Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik (MRV) kapsamında, tesisler izleme planlarını hazırlayarak bu yılın Ekim ayında çevre ve Şehircilik Bakanlığına çevre Bilgi Sistemi aracılığı ile ileteceklerdir.
Kolomboda 25 Eylül 2014tarihinde konut geliştirme, turizm-otelcilik, yenilenebilir enerji, bilgi teknolojileri, eğitim ve KOBİler gibi alanlara ağırlık veren bir yatırım forumu düzenlenecektir.
5-6 Kasım 2014 tarihlerinde, İslam ülkeleri Gıda Ticareti Forumunun Cidde, Suudi Arabistanda düzenlenecektir.
Malta Hükümeti tarafından açılan, lüks konut ve otelleri kapsayan yeni bir yerleşim alanının tasarımını, inşasını ve işletilmesini kapsayan proje ile ilgili ihale duyurusu yapılmaktadır.
9-10 Eylül 2014 tarihinde Port  Moresby, Papua Yeni Ginede “ 2014 Papua Yeni Gine Uluslararası Yatırım ve Altyapı Zirvesinin gerçekleştirileceği belirtilmektedir.
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi  Memiş Kütükcü Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksızı zi
Irakta yaşanan son gelişmeler nedeniyle, Irakta güvenlikli olmayan bölgelerde bulunan firmalarımızın, temsilcilerini ve yanlarında çalışan işçilerini tahliye ettikleri belirtilerek, bu kapsamda herhangi bir mağduriyet
Nevşehirli  girişimci  Katlı Japonyada gördüğü topraksız tarım sistemini Nevşehirde gerçekleştirerek bir ilke imza attı.
Geçtiğimiz hafta sonu  Kanal 24de yayınlanan  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  M. Arif Parmaksız, Nevşehir  Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş,ürgüp Ticaret ve
Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksızı ziyaret ederek bir süre görüştü.