Çömlekçilik mesleğini Hititler´den bu yana sürdüren Avanos´ta açılan Türkiye´ nin ilk ve özel yeraltı müzesi görenlerin büyük ilgisini topluyor.
Nevşehir Merkeze bağlı Sulusaray Kasabasında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yatırımı onaylanan 8 dekar alanda kurulu Katlı Tarım Limited Şirketi´ne ait güneş enerjisi ısıtmalı modern
Ocak ayında çalışmalarını tamamlayarak Nevşehir Şubesi´ni açan İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Avlanmaz Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce´yi ziyaret etti.
Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası´nı ziyaret etti.
İhraç edilen ürün beraberinde kullanılan ahşap ambalaj malzemelerin uluslararası mevzuata uygun olmamaları sebebiyle 2014 yılı Eylül ve Ekim ayına ait 19 adet bildirim alınmıştır.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTSO Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu aylık toplantısını gerçekleştirdi.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı Meclis toplantısı yapıldı. NTSO Yönetim ve Meclis Üyeleri´nin yanı sıra, Meslek Komitesi Başkanları ve Disiplin Kurulu Üyeleri´nin katıldığı Meclis Toplantısı´nın açış konuşmasını yapan NTSO Meclis Başkan
KOSGEB İdare Başkanlığı ile Kore Kalkınma Enstitüsü (KDI) tarafından yürütülmekte olan proje kapsamında destek arzı ile desteklere olan talebin uyum durumunun değerlendirilmesi amacıyla bir anket çalışması yürütülmesine karar verilmiştir. Bu amaçla hazırl
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Nevşehir Hizmet Merkezi Müdürü Necati Günaydın, KOSGEB´in markalaşmak ve kurumsallaşmak isteyen işletmelere destek için açtığı "KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kadın Hastalıkları ve Kanserde Erken Teşhisin Önemi konulu eğitim semineri NTSO Meclis Salonu´nda gerçekleştirildi.